Táska fajták

Népszerűbb női táska fajták…

 Te ismered nevük alapján mindegyiket?

Női táskáknak számos fajtája létezik. Vannak kisebbek és nagyobbak, kézben, vállon, oldalt vagy éppen háton hordhatók. Megszámlálhatatlan forma, stílus és fazon, hogy mindenki megtalálja az egyéniségének, stílusának és az alkalomhoz leginkább illőt.

Választékban tehát szerencsére nincsen hiány, de kérdés, hogy értjük-e pontosan az üzletek polcain vagy az online felületeken megjelenő egyes megnevezéseket, mint például:

 

„…CLUTCH, GYMBAG, MESSENGER, SATCHEL, SHOPPER, TOTE, WRISTLET…”

Ha most kicsit elbizonytalanodtál, ne tedd, ezek a táska fajták biztosan nem ismeretlenek! Sőt, a szekrényedben is akadhat pár belőlük! Sok fazonnak létezne ugyan magyar megnevezése is, mégis az angol megfelelője terjedt el, de olyan táskák is népszerűek, amelyeket magyarul nem is tudunk pontosan leírni.

Ismered nevük alapján mindegyiket?

Ha nem mindegyiket, készítettem egy rövid összefoglalót.

Clutch

Clutch – avagy borítéktáska

Kialakítása általában keskeny és lapos, többnyire téglalap vagy négyzet alakú. Ugyan viszonylag kevés dolog fér bele, de rendkívül mutatós és divatos kiegészítő. Nem a legjobb választás napközbeni rohangáláshoz, viszont tökéletes elegáns összeállításokhoz, estélyekre, bulikba. 

Viselése: jellemzően kézben tartva, de létezik levehető pánttal ellátott verzió is.

Wristlet

Wristlet – avagy a csuklón hordható táska

Vannak esetek, amikor a telefonon, némi pénzen és pár személyes apróságon kívül nincs is másra szükség, viszont ezeket biztonságban szeretnéd tudni. Ilyen esetekre remek választás a kisméretű wristlet.

Viselése: leginkább kézben tartva, csuklóra akasztva.  

Shopper / Tote

Shopper /Tote – avagy egyszerűen bevásárlótáska

A szakirodalmat böngészve nincsen egyértelmű elhatárolása ennek a két típusnak. Mindkettő nyitott tetejű, nagyméretű táska, két nagy fogantyúval. Széles a választék minták, anyagok és szövetek tekintetében. Ami biztos, hogy mind a Shopper, mind a Tote nagyméretűek és rendkívül sokoldalúan használhatók! Viheted magaddal munkába, iskolába, edzőterembe, bevásárlásra, használhatod utazó- vagy akár strandtáskaként is. Nyitott kialakításuknak köszönhetően gyorsan pakolhatók és útközben is könnyen hozzáférhető a tartalmuk. Laptopnak is tökéletes választás!

Viselése: vállon, esetleg kézben.

Satchel

Satchel 

Hagyományosan bőrből készült és könyvek szállítására szolgáló táskaként vált népszerűvé. Ma már a gyönyörű bőr példányoktól kiindulva széles a kínálat. Léteznek merevebb és lazább kialakítású satchelek is. A táskák általában laposak, strukturált formájúak és két csattal záródnak.

Viselése: hosszú pántjával vállon hordható, de néhány fazon tetején két rövid fogantyú is található.

Messenger

Messenger – avagy a jól ismert oldaltáska

A hátizsákokhoz hasonlóan a Messenger típusú táskában is kényelmesen lehet nehezebb és/vagy terjedelmesebb tárgyakat cipelni. A felülről nyíló, egy pántos kialakítása lehetővé teszi, hogy a tartalmához útközben is kényelmesen, a táska levétele nélkül is hozzá lehessen férni.

Viselése: vállon, vállon átvetve oldalt.

Gymbag

Gymbag – több, mint „tornazsák”  

Erre sincsen igazán magyar megfelelő, hiszen ez már jóval több annál a bizonyos tornazsáknál. Ami az eredetiből megmaradt, az az összehúzós záródási megoldás és a vállpánt, amely továbbra is jellemzően vékonyabb vagy vastagabb kötél. Viszont az anyaga és a kialakítása továbbfejlődött, a kezdeti, jellemzően vászon anyagot felváltották a designer anyagok, a műbőr és a bőr. Kialakítása is izgalmasabbá vált: sok esetben külső és belső zsebek teszik jól pakolható, fiatalos, praktikus univerzális mindennapi táskává.

Viselése: háton, füles verzió esetén kézben, karon.

Ha megtetszett valamelyik táska fajta, ne habozz, szerezz egyet belőle!

Az EnyediDesign verziókat megláthatod az alábbi ikonok között,

Neked csak rá kell kattintani…

Jó válogatást!

Ha tetszett, kövess a közösségi médiában!

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük